društveni obzori i ogledi

Nacistička religija

Simboli i djelovanje nacizma

«Toga sam dana osjetio neodoljivu privlačnost i snažnu energiju. Iz njegovog su glasa i nastupa izlazile snažne poruke. Nešto me je obuzelo i sljedećeg sam trenutka shvatio tko je moj Vođa i koga moram slijediti». Ovako se iščitava snaga nastupa Adolfa Hitlera od jednog sljedbenika nacističke ideologije.

Njegov će idol kombinacijom cirkuskog nastupa, uvjerljive retorike, socijalističkog populizma, nacionalističke isključivosti, rasne netrpeljivosti, imperijalističke i ratne ekspanzije odvesti u ponor duhovne i društvene destrukcije jednu od vodećih zemalja svijeta, te dovesti u pitanje ljudsku civilizaciju kakova je do tada postojala.

Tijekom komunističko-socijalističkog totalitarizma razvila se i poticala (održana do danas) obmana kako nacizam zahvaljuje svoju postojanost kršćanstvu, a da su kršćani (katolici i protestanti) stvorili i održavali taj sustav.

Potrebno je podsjetiti kako su rušenje nacizma pokrenuli američko-engleski protestanti koji su mu u konačnici i presudili zajedno sa koalicijom europskih antinacističkih naroda, koji su većinski bili, istina samo nominalni, kršćani. Želja je članka podsjetiti kako su izvori nacizma bili u: okultizmu, astrologiji, poganizmu, ideologiji prinošenja žrtava i prolijevanja krvi, kulta ličnosti, praznovjerju, poligamnoj perverziji i kvasi genetici, nacionalističkom, populističkom i socijalističkom djelovanju, a ne u kršćanstvu! Potrebno je istaknuti okultnu snagu i spregu sa nacizmom u objašnjavanju nevjerojatnih sljedova događaja koji su doveli do toga da jedna nacija postane rob Vođe i robot mračne ideologije koja je odnijela milijune života i dovela do katastrofe svjetskih razmjera.

Poganska inicijacija

Poganska perverzija poticana je od sredine devetnaestoga stoljeća, a tijekom dvadesetih godina dvadesetoga stoljeća uzela je velikoga zamaha. Razna su okultna društva promicala praznovjerje šireći pošast diljem Europe u nastojanjima da se uništi kršćanska vjera.

Neka su od tih društava njegovala kult superiorne, nepostojeće, rase Arijanaca. Iako je sve krenulo kao budalaština dokoličara za praznovjerne i priproste bogataše polako se počela širiti među prosječan puk. U širenju poganske opsjene posebno se je isticalo društvo Tule. Tulani su vjerovali su kako su oni viša rasa koja će vladati ljudima, mogu usmjeriti sile i energiju prirode te ju kontrolirati kako bi vladali svijetom. Vjerovali su kako su nasljednici Arijanca koji su miješanjem sa drugim narodima «onečistili» krv te su se trebali očistiti, selektivnim razmnožavanjem genetski čistih; sve to u cilju kako bi došli do čiste krivi i na taj način postali arijanska božanstva koja će vladati svijetom. Arijanci su prema tom vjerovanju bili u stalnom sukobu sa Židovima, stoga ih je trebalo uništiti.

Skupina dokonih tulskih čudaka osnovali su partiju (1919.) pod nazivom Njemačka radnička partija, poslije preimenovanu u Nacionasocijalistička radnička partija. Toj se je partiji priključio Adolf Hitler, ispočetka kao špijun, a vrlo brzo i njezin šef. Skupina od šezdesetak članova (1920.) postati će popularna i moćna društvena sila sa više od osam milijuna sljedbenika kod raspuštanja (1945.).

SS-ovci kao pripadnici elitne postrojbe njemačke armije morali su proći postupak inicijacije koja se temeljila na poganskim obredima koji su kombinirali religioznosti, praznovjerja, ezoteriju, štovanje sila svemira, poganštinu i bogohulje. Sve je kreirano po matrici koju je osmislio Heinrich Himmler, veliki svećenik nacističkog kulta, a božanstvo je bio Adolf Hitler – Vođa (Der Führer). Kult ličnosti je svoje uporište pronašao u prosvjetiteljskim premisama i nastojanjima da se kršćanska religija izbaci iz društva, te pronađu novi oblici religija i ideologija za «zastarjelu» kršćansku vjeru.

Himmler kao istaknuti vođa nacista, vrlo bitan za razumijevanje ove teme, od svoje je mladosti pokazivao interes za okultno. Iako je kao i Hitler po krštenju bio rimokatolik u njegovom ideološkom i vjerskom nije bilo ničega što bi se moglo povezati sa kršćanstvom. Himmler je iznosio sljedeće stajalište koja su oblikovala njegova nastojanja glede kršćanstva: «Moramo se razračunati sa kršćanstvom, tom najvećom kugom koja nas je zadesila i koja nas je oslabila u svakom sukobu».

Nacističko kultno mjesto

Centralno mjesto nacističkog kulta bio je zamak u Wewelsburgu u kojemu su se održavale inicijacije i seanse od 1935.g. Taj je zamak bio meka i hram u kojemu su se odabrani članovi usmjeravali, indoktrinirali i oblikovali po uzoru na nacistički kult. Namjera je bila pokretanje i buđenje germanske poganštine u cilju uništavanja kršćanske vjere te postavljanje nove nacističke religije u centar njemačkog društva. Njezino je božanstvo trebao biti veliki i sve prisutni Vođa, a društvo je valjalo ispuniti novom arijansko krvno-čistom rasom. Iako je većina nacista bila suprotnost svoje ideologije, kao stasom tako i glasom, to ih nije smetalo da žive svoju obmanu.

Poganski rituali su prakticirani, kako u Wewelsburgu tako, i na vrlo čestim paradama koje su organizirali kao djelom nacističke «duhovnosti». U sklopu SS inicijacije prakticiralo se je štovanjem solsticija, Sunca i  održavalo poganske običaje. Za vrijeme kultnih obreda hodali bi oko vatre, u koju bi bacali vijence koji su simbolizirali smrt kršćanske vjere i rađanje poganštine. Uz zvuke talambasa okretali bi se oko vatre obuzeti poganskom mistikom te se klanjali silama svemira i voljenom Vođi.

Himmler je potaknuo potragu za «Svetim gralom». Ezoterijskim predmetom koji je prema poganskoj mitologiji imao snagu dati vječni život. Trošili su ogromna financijska sredstva u potrazi za nepostojećim predmetom koji je imao veliko značenje za nacistički kult.

Nacizam je imao sve odlike sekularno-religijskog kulta vidljiv u svim totalitarističkim pokretima kako lijevih tako desnih političkih organizacija i religija. Od ljudi je stvarao pokorne sljedbenike smanjene uračunljivosti izopačenih moralnih načela, podređene partiji i Vođi. Poticao je slijepu poslušnost, subordiniranost ideologiji, što se je ostvarivalo različitim oblicima indoktrinacije i pranja mozga putem masovnih medija i političko-društvene presije, zastrašivanja i prijetnji.

Sve navedeno upućuje na jasan zaključak: nacizma je bio anikršćanski kult, a povezivanje sa kršćanstvom je obmana i laž! Koketiranje sa ovakvim oblikom religije i ideologije put je u duhovnu i društvenu devijaciju! (B.B.)

© reformacija.net

VIdeo koji obrađuje temu nacizma i okultizma na ENG (dužina 1:44:02):

Rasprava

Komentari su isključeni.

WEB PAGE TRANSLATOR

arhiva