Zagreb: Inicijativa za zaštitu djece

U Zagrebu otpočinje međunarodna inicijativa za zaštitu majki i djece, koja će trajati od 5. ožujka do 13. travnja.

40 dana za život – najveća je međunarodna inicijativa za život u povijesti. To je miroljubiva i molitvena – dokazano djelotvorna – pro-life inicijativa u koju je uključeno preko 600 000 ljudi diljem svijeta. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika, od pobačaja je u zadnji čas spašeno 8 245 života, a koliko je tek onih za koje se ne zna; izmoljeno je obraćenje 88 zaposlenika koji su radili u centrima za pobačaj te su zatvorene 44 takve klinike.

40 dana za život ima tri ključna elementa:

Molitva i post. Pridruži se ljudima dobre volje u 40 dana molitve i posta za okončanje pobačaja u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu (KBC “Sestara milosrdnica”), iscjeljenju majki i očeva koji su tamo pristali na pobačaj i obraćenja medicinskog osoblja koje ga vrši, kao i onih koji ga promiču i zagovaraju. Moli u svojoj obitelji, crkvi, zajednici, na poslu, automobilu… život svakog djeteta je važan.

Miroljubivo bdijenje. Bdij i pruži svjedočanstvo za život od 5. ožujka tijekom narednih 40 dana ispred Kliničkog bolničkog centra „Sestara milosrdnica“ u Vinogradskoj 29, kako bi se u njemu zaustavila tragedija pobačaja. Budi posljednji znak ljubavi i milosrđa za majke koje tamo dolaze usmrtiti svoju djecu, kako bi prepoznale vrijednost života koji nose i našle utjehu u našoj miroljubivoj prisutnosti.

Osvješćivanje lokalne zajednice. Prenesi radosnu vijest o 40 dana za život kao odgovoru na tragediju pobačaja u Vinogradskoj bolnici te progovori o ljepoti i svetosti života u svojoj zajednici.

Drugi sastanak Inicijative biti će održan u Reformiranoj crkvi Zagreb, Našička 20, 25. veljače, (utorak) 20:00.

– WEB STRANICA INICIJATIVE –

FACEBOOK