Zagreb: Sekularisti pokazali snagu

Sekularist-u-napadu

Na Cvjetnom trgu, 20. rujna 2014. u 14:00, okupilo se stotinjak sekularista. Interes građana je izostao za inicijativu i skup.

Događaj je obilježio žestoki napad na staricu. Starica je htjela skinuti transparent koji je nagrđivao privatno vlasništvo Pravoslavne crkve. Sekularni simpatizer odlučio je pokazati svoju snagu i snažno udario, sedamdesetak godina staru, staricu te ju je gurnuo na zemlju i teško ozlijedio.

Razlog okupljanja sekularista bilo je promicanje ideologije sa posebnim interesom za napadanje Rimokatoličke Crkve i religije općenito, tj. vjerskih osjećaja ljudi u Hrvatskoj. Poručili su, između ostalog, oštro i odlučno: “Dođite da zajedno pošaljemo poruku vlasti i cijeloj državi da je došlo vrijeme raskidanja štetnih Ugovora sa Svetom stolicom”. Sekulariste strašno ljuti što nemaju više novaca za sebe i svoje ideje tj. promicanje ateizacije i poganizacije Hrvatske.

Prosvjed su organizirale tri moćne sekularne skupine: Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, Nisam Vjernik i Protagora. Posebnu podršku potpore dale su i udruge: Centar za građansku hrabrost, David, Ženska mreža Hrvatske, Antares, desetak javnih osoba, te dva medija.

Sekularisti imaju ateističku agendu te interes za uništavanje religije, i poganizaciju društva, a sve pod krinkom modernog, znanstvenog i promicanje ljudskih prava. Za vrijeme komunizma to su činili uz partijsku podršku. Neki od vodećih sekularista su marksističkog uvjerenja te udbaški doušnici, komunistički kadrovci, neki su profesure dobili denuncirajući progresivne snage, a uspostavom demokracije počeli su se predstavljati za demokrate i borce za ljudska prava.

Sekularisti

© reformacija.net