Egipat: Masovno mučenje žena

Sotona protiv Križa Kristova

U Egiptu se provodi sustavno: otimanje, silovanje te nasilno naturanje islama.

Kako prenosi Godreports.com, temeljem izvješća The Association of Victims of Abduction and Forced Disappearance (AVAFD), od siječnja do ožujka 2014. organizirane su otmice više od 550 žena. Iznosi se kako su sve bile kršćanke, a oteli su ih muslimani. Bile su prisiljene na: prihvaćanje islama, nasilno vjenčanje, a mnoge su silovane. Otimaju se žene u dobi od 14-40 godina, a više od 40 posto su silovane.

Iako su se žene štitile, od pohotnih muslimana, tetoviranjem kršćanskih simbola; prema izvješću Rimokatoličke novinske agencije (Terrasanta) simbole su im uklanjali kiselinom.

Nakon muslimanske revolucije broj otmica i nasilja je strelovito porastao, kao posljedica promicanja islama. Ebram Luis osnivač AVAFD u Egiptu tvrdi sljedeće: “Prije revolucije mjesečno je bilo pet do šest nestanaka djevojčica, a sada petnaest u prosjeku”.

Jedan od takvih primjera je slučaj Nadie Makram koju je sa 14 godina (2011.) oteo Ahmed Hammad 48 godina star musliman. Kao posljedica zlostavljanja Nadia je rodila sa 15.g. Iako su roditelji razotkrili i prijavili otmičara policija nije smatrala potrebitim zaštititi djevojčicu.

Unatoč činjenici što Egipatski zakon brani preobraćanje i ženidbu pripadnika manjina to se često ne poštuje ili pronalaze načini izigravanja.

© reformacija.net