Hrvatska: Obitelj ujedinila građane

uimeobtelji.net

U Hrvatskoj se provodi građanska inicijativa koja želi da se u Ustav unese definicija braka kao zajednice žene i muškarca. To je na tragu promicanja sustava vrijednosti koji poštuje i uvažava realnost života i Opću deklaraciju UN-a. U desetak dana prikupljeno je više od 350 000 potpisa potpore, a više stotina građana volontira. Prikupljanje se potpisa za referendum odvija od 12.5. – 26.5. 2013, a za referendumsko pitanje: “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Kako se doznaje od organizatora: «Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Pozivamo sve udruge, vjerske zajednice i političke stranke u Republici Hrvatskoj da se pridruže akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma. U ovom trenutku Ustav Republike Hrvatske ne sadrži definiciju braka. Definicija braka kao zajednice žene i muškarca imanentna je vrijednostima, kulturi i identitetu hrvatskog naroda. Jasno definiranje braka kao upravo takve zajednice u Ustavu RH imat će snažan pozitivan učinak ne samo na zakonodavstvo, već i na cijelo društvo.»

Nekolicina bandita vrše napad i zlostavljanje građana te strahom i nasiljem žele uništiti i zastrašiti građane u demokratskom izražavanju stajališta i mišljenja, a organizatori ističu: «Osim vrijeđanja i fizičkih napada na volontere Građanske inicijative ‘U ime obitelji’, posebno snažni napadi odvijaju se na virtualnom području. Internetske stranice inicijative, objavljene na adresi uimeobitelji.net, napadane su nekoliko puta, a jedno kraće vrijeme su zbog napada bile i izvan funkcije. Nepoznati hakeri provalili su u bazu podataka za pretraživanje potpisnih mjesta i izmijenili je na način da su upisali tekstove uvredljivog i šovinističkog sadržaja na vjerskoj, nacionalnoj te rasnoj osnovi.»

Iz dostupnih informacija može se zaključiti kako protivnici inicijative koriste: prijetnje, fizičke napade, krađu podataka, hakiranje, stvaranje iskrivljenih predodžbi, a to upućuje na protuzakonito djelovanje i terorističku navadu protivnika inicijative.

© reformacija.net