Portal: Iz prošle u tekuću godinu

Klupa

Portal reformacija je djelo entuzijasta koji su prepoznali potrebu da se na tradicionalan, a opet moderan način predstavljaju reformacijske vrijednosti koje su (zbog totalitarističkih, antireligijskih i antireformacijskih silnica) zapostavljanje, zasjenjene te iskrivljeno predstavljene.

Portal djeluje na nekomercijalnim osnovama, a sadržaji nastaju iz entuzijazma, i duhovno-društvene odgovornosti. Tijekom 2012. ostvaren je pomak u čitanosti s obzirom na 2011-u, te bilježi 56 posto više posjetitelja. Prema broju posjetitelja najviše ih je iz Hrvatske (57 posto ), Bosne i Hercegovine (12 posto), Srbije (6,6 posto), te ostalih dijelova svijeta od koji se ističu: SAD, Njemačka, Slovenija, Crna Gora, Austrija, Švicarska itd.

Najčitaniji članci su: Što je to reformacija? Kako djeluje Duh Sveti, Zašto vjerovati u Boga, Kalvinizma, Protestantska radna etika, Zašto je u svijetu zlo, Raj ili pakao kamo idemo? Zašto se moliti Bogu? Božja providnost, Hugenoti: Kalvinski mučenici, Kakav je bio Isus Krist itd.

Portal će i dalje poticati izgradnju društva na temeljima Svetoga pisma (Božjoj Objavi i konačnoj istini u pitanjima koja poučava), te duhovnosti koja ima poveznice sa društvenom stvarnošću.

Portal reformacija