Kina: Ateisti progone vjernike

Međunarodna zajednica – predvođena SAD-om – zahtjeva od kineskih vlasti da prestanu kršiti temeljna prava i slobode čovjeka.

Iako je sloboda vjere i bogoštovlja – temeljno ljudsko pravo – zajamčeno Općom deklaracijom UN-a i konvencijama, liberalni komunisti ju dosljedno i predano: derogiraju, obezvrjeđuju i uništavaju. Unatoč marksističkoj propagandi bilježi se porast religioznosti – posebno kršćanske – što ateiste jako ljuti. Zbog toga provode različite aktivnosti u cilju uništavanja i obezvrjeđivanja religija. Uobičajen oblika nasilja je: targetiranje, difamiranje i zatvaranje kršćana.

Jedan – od mnogih primjera – je slučaj Zhanga Shaojiea; kršćanskoga propovjednika kojega su marksisti zatvorili na dvanaest godišnju zatvorsku kaznu zbog “remećenja javnoga reda i prijevare”.

Njegov odvjetnik (Yang Xingquan) tvrdi kako je Shaojie targetiran zbog: vjere, utjecaja i činjenice da kršćanstvo u Kini bilježi rast. Glasnogovornik Vlade SAD-a (Jen Psaki) tvrdi kako se to događa zbog toga što je kršćanski propovjednik zagovarao za zajednicu, te poručio kako vlasti trebaju prestati uznemirivati kršćansku zajednicu i njegovu obitelj.

Kina prednjači u promicanju liberalne ateizacije i poganizacije društva. Koriste različite metode ne bi li uništili ili kompromitirali religiju. Često insceniraju događaje i okolnosti kako bi, kao i u ovom slučaju, proganjali vjernike, pritom koriste državni aparat i miliciju.

Progon prate različite humanitarne i medijske organizacije koje izvještavaju o marksističkom maltretiranju: China Aid, persecution.org, cbn.com, crossmap.christianpost.com, itd.

© reformacija.net