Washington DC: Muzej Biblije

Udruga «The Museum of the Bible» započela je provođenje projekta vrijednoga 50 milijuna USD. Planiraju u glavnom gradu SAD-a sagraditi muzej posvećen najutjecajnijoj knjizi čovječanstva. Muzej Biblije trebao bi biti dovršen do 2016. g. Privatni donatori će pomoći ostvarenju projekta.

Udruga ima zbirku izuzetno vrijednih i skupih dokumenata, te se spominje više od 40 tisuća predmeta povezanih sa temom muzeja. Razlog zbog kojega je izabran Washington DC je u zaključku kako će posjetitelji koji dolaze u grad imati veliki interes posjetiti različite pa tako i ovaj muzej. Prema riječima glavnog rukovoditelja projekta, Cary Summersa : «Između dvije trećine i polovina stanovništva SAD-a se nalazi udaljena 8-10 sati vožnje od muzeja, a na području ima puno kršćanskih vjernika», pa je i to dodatni razlog za odabir lokacije.

Biblija je istinita Riječ Božja, odnosno konačna i najveća objava Boga. Ostavila je traga na formiranju mnogih nacija, jezika, kultura i društava. Nemoguće je zamisliti svjetsku civilizaciju bez ove knjige koja je i temelj judeo-kršćanske religije. Biblija se sastoji od dvije cjeline: Stari i Novi zavjet, sadrži šezdeset šest kanonskih knjiga, trideset devet u prvom i dvadeset sedam u drugom savezu. Svake se godine tiska u milijunskim edicijama, u svijetu postoji na tisuće udruga, izdavačkih i prevoditeljskih kuća, te nakladnika koji se bave tiskanjem i promoviranjem Svetoga pisma. Prema podacima Ujedinjenih biblijskih društava dijelovi Biblije su prevedeni na više od 2 530 jezika, a cjela Biblija na 1 715 jezika.

Reformacija je približila Bibliju čovjeku i potaknula ono što je danas poznato kao biblijska pobožnost.

© reformacija.net