poezija i video

Video: Ekonomska kriza i vjera

Rasprava

8 thoughts on “Video: Ekonomska kriza i vjera

 1. Nisam siguran da je ovaj vaš pristup dobar progovarate o kriz a onda nudite riješenje u navoda iz Biblije!

  Posted by Anonimno | 22. ožujka 2010., 15:57
 2. Gospodinova rezerva bio je božji kruh, koji se sastajao u njegovoj pokori prema Ocu i spoznaji da ga Otac voli. Zajedništvo s Ocem jačala je Gospodinovu dušu, shvatio je njegovu riječ i pokorio mu se.
  To je potrebno i nama.Gospodin Bog je naša sigurnost, snaga i pomoć bez obzira u kakvoj se krizi nalazili.

  Posted by mir... | 22. ožujka 2010., 16:21
 3. 121-i psalam, je upravo odličan odgovor svim “moćnicima”-ove vlade. Prosjećan čovjek ih je postavio, na žalost, na takve položaje, odakle imaju moć(to odlično koriste), ali i obavezu da se brinu o državi tj. narodu.Možda bi i našli rješenje, da se ne guraju u prve redove po crkvama.
  Isus je rekao:Državi-državno(porez),Bogu božje!
  Možemo biti i razočarani smo u neke vodeće ljude u vladi,ali u Gospodina nikada!!!Kakvi bi bili kršćani i vjernici kada u takvim teškim trenucima ne bi tražili olakšanja i riješenja u Bibliji!

  Posted by sinoptik | 22. ožujka 2010., 16:43
 4. Kao što sam i naveo, da je 121-psalam odličan odgovor na ovu krizu. A 123-psalam, vjerno prikazuje današnje jadno stanje napaćenoga puka lijepe naše. Pojedinci (za koje se molimo,da im Gospodin Bog da razuma i snage,te čisto i vjerno srce – da koriste svoja znanja u vođenju ove Države), neka uzmu malo vremena i pročitaju Psalam 124,1-5. To je moje osobno mišljenje. Ali duboko sam uvjeren, jedino nam Gospodin može pomoći! MIR.

  Posted by sinoptik | 23. ožujka 2010., 07:58
 5. Slazem se da vjera pomaze i kod ekonomskih pitanja, mozda bi trebalo isticati vise webera i njegova istrazivanja o povezanosti protestantizma i vjere.

  Posted by beri | 24. ožujka 2010., 09:13
 6. Da je Max Weber sada živ, vjerojatno ne bi napisao “procjenjujući tu globalnu krizu”ili je ne bi povezao sa protestantizmom. Protestantizam, zagovara (naročito Reformirana Crkva), na pošten rad, koji se pošteno i plaća,na skomniji život, koji ne znaći odreći se svega.Da li je to kapitalizam ili “socijalni-kapitalizam”, to bi on znao bolje procjeniti. Znam, da je Bog rekao Adamu-to vrijedi i za nas,da ćemo znojnih lica radti za svakdanji kruh. A da to neki ne moraju, mogu biti zahvalnih “znojnim licima!” Možda bi Weber napisao i slogan: Ne mogu “znojna lica” toliko zaraditi, koliko pojedine vlade mogu …….!? NEKA SVE NAS GOSPODIN ČUVA OD VEČEGA ZLA. MIR.

  Posted by sinoptik | 24. ožujka 2010., 22:19
 7. Zahvaljujemo na učešću, pripremili smo vam novi članak evangelizacionog oblika sa izvrsnom i vrlo lijepom video-glazbenom prezentacijom.

  Posted by kalvini | 24. ožujka 2010., 23:51
 8. Ekonomska kriza je prilika za promjenu svijesti unutar postojećeg ekonomskog sustava koji treba odgovorne ljude, a ne kockare tuđim sudbinama. Max Weber, koji je bio reformirani kršćanin, dao je pravac kojim kapitalizam treba ići a to su radišan i skroman život koji rezultirao u postupnoj akumulaciji kapitala i ulaganjima, umjesto u nemjerenoj potrošnji i zaduživanju, te kockanju s materijalnim vrijednostima kako bi se ostvarilo što više i što prije. Moramo se stoga vratiti klasičnim načelima a to su štednja i ulaganja, umjesto da dajemo priliku bogaćenju kao u kasinu. Weber je, oslonivši se na Sveto Pismo, dao važne poruke koje smo zaboravili.

  Posted by Dane | 30. ožujka 2010., 08:19

WEB PAGE TRANSLATOR

arhiva