8 misli o “Video: Ekonomska kriza i vjera

 1. Anonimno

  Nisam siguran da je ovaj vaš pristup dobar progovarate o kriz a onda nudite riješenje u navoda iz Biblije!

 2. mir...

  Gospodinova rezerva bio je božji kruh, koji se sastajao u njegovoj pokori prema Ocu i spoznaji da ga Otac voli. Zajedništvo s Ocem jačala je Gospodinovu dušu, shvatio je njegovu riječ i pokorio mu se.
  To je potrebno i nama.Gospodin Bog je naša sigurnost, snaga i pomoć bez obzira u kakvoj se krizi nalazili.

 3. sinoptik

  121-i psalam, je upravo odličan odgovor svim “moćnicima”-ove vlade. Prosjećan čovjek ih je postavio, na žalost, na takve položaje, odakle imaju moć(to odlično koriste), ali i obavezu da se brinu o državi tj. narodu.Možda bi i našli rješenje, da se ne guraju u prve redove po crkvama.
  Isus je rekao:Državi-državno(porez),Bogu božje!
  Možemo biti i razočarani smo u neke vodeće ljude u vladi,ali u Gospodina nikada!!!Kakvi bi bili kršćani i vjernici kada u takvim teškim trenucima ne bi tražili olakšanja i riješenja u Bibliji!

 4. sinoptik

  Kao što sam i naveo, da je 121-psalam odličan odgovor na ovu krizu. A 123-psalam, vjerno prikazuje današnje jadno stanje napaćenoga puka lijepe naše. Pojedinci (za koje se molimo,da im Gospodin Bog da razuma i snage,te čisto i vjerno srce – da koriste svoja znanja u vođenju ove Države), neka uzmu malo vremena i pročitaju Psalam 124,1-5. To je moje osobno mišljenje. Ali duboko sam uvjeren, jedino nam Gospodin može pomoći! MIR.

 5. beri

  Slazem se da vjera pomaze i kod ekonomskih pitanja, mozda bi trebalo isticati vise webera i njegova istrazivanja o povezanosti protestantizma i vjere.

 6. sinoptik

  Da je Max Weber sada živ, vjerojatno ne bi napisao “procjenjujući tu globalnu krizu”ili je ne bi povezao sa protestantizmom. Protestantizam, zagovara (naročito Reformirana Crkva), na pošten rad, koji se pošteno i plaća,na skomniji život, koji ne znaći odreći se svega.Da li je to kapitalizam ili “socijalni-kapitalizam”, to bi on znao bolje procjeniti. Znam, da je Bog rekao Adamu-to vrijedi i za nas,da ćemo znojnih lica radti za svakdanji kruh. A da to neki ne moraju, mogu biti zahvalnih “znojnim licima!” Možda bi Weber napisao i slogan: Ne mogu “znojna lica” toliko zaraditi, koliko pojedine vlade mogu …….!? NEKA SVE NAS GOSPODIN ČUVA OD VEČEGA ZLA. MIR.

 7. kalvini Post Autor

  Zahvaljujemo na učešću, pripremili smo vam novi članak evangelizacionog oblika sa izvrsnom i vrlo lijepom video-glazbenom prezentacijom.

 8. Dane

  Ekonomska kriza je prilika za promjenu svijesti unutar postojećeg ekonomskog sustava koji treba odgovorne ljude, a ne kockare tuđim sudbinama. Max Weber, koji je bio reformirani kršćanin, dao je pravac kojim kapitalizam treba ići a to su radišan i skroman život koji rezultirao u postupnoj akumulaciji kapitala i ulaganjima, umjesto u nemjerenoj potrošnji i zaduživanju, te kockanju s materijalnim vrijednostima kako bi se ostvarilo što više i što prije. Moramo se stoga vratiti klasičnim načelima a to su štednja i ulaganja, umjesto da dajemo priliku bogaćenju kao u kasinu. Weber je, oslonivši se na Sveto Pismo, dao važne poruke koje smo zaboravili.

Komentari su zatvoreni.