13 misli o “Video: Prolaznost čovjeka

 1. mir...

  Čovjek je prolazan,vrijeme brzo prolazi. Vrijeme treba znati koristiti. Mnogi ga izgube. Mnogim ljudima, radeći na nekim dalekim planovima, odleti sadašnjost,život.
  Koristimo naše vrijeme,više za čitanje i slušanje Božje Riječi, da ga ne izgubimo. Da nam Gospodin svojom milošću, bez obzira na našu ljudsku prolaznost, da vječan život.

 2. sinoptik

  Bog vremenski nije ograničen.Bog je vjećan. Prošlost,sadašnjost,budućnost! Nama ljudima, životni vijek je ograničen, 60,70 ili 80 godina.Što je iznad toga, po milosti, to je Božji dar. To je prolaznost čovjeka. O čovjeku ovisi, da li će živjeti u večnosti ili će biti samo puka prolaznost.

 3. sinoptik

  Svaki početak je težak i “bolan”! Vjerujem, tko je pravio video poruku- i sam je to uočio. Kada bi se to radilo u studiju, to je već druga priča. Meni osobno, važniji je sadržaj koji se čitao i njena poruka. MIR.

 4. sinoptik

  Ako netko misli na Boga samo onda kada ima vremena, izgubit će Ga. Makar mu kasnije svo vrijeme postane slobodno.Stavimo ruku na srce,i zapitajmo se:Nismo li i mi jedni od onih, koji nikada nemaju vremena? Pripazimo na vrijeme-jer je “kratko”, a čovjek je prolazan. Zar bi htjeli nestati kao dim cigarete?

 5. Skeptik

  Zanimljiv je vaš pristup, čovjek je prolazan pa treba spasenje, no jeste li sigurni da ga ima i tko može potvrditi postojanje više sile?

 6. sinoptik

  Skeptik
  Zanimljivo je vaše pitanje. Naslučujem li u pitanju Darwinovu teoriju? “STRAH JE GOSPODNJI IZVOR ŽIVOTA;ON POMAŽE IZBJEĆI ZAMKAMA SMRTI”, “TKO PAZI NA OPOMENU,TAJ DOLAZI DO SREĆE;BLAGO
  ONOME KOJI SE UZDA U GOSPODINA!” ČITAJTE,PROUČAVAJTE SVETO PISMO, IZ SVEGA SRCA ŽELIMO VAM DA UPOZNATE I VI GOSPODINA.TO VAM PIŠU:sinoptik i mir, iz vlastitih iskustava.

 7. skeptik

  Moje je pitanje upuceno sinoptiku. Naslucujem li ja kod vas fundamentalizam, pa sta ako ima darvinove teorije. Zar ste vi inkvizitor? Ako ste odlucili nesto napisati sto onda niste odgovorili na moje pitanje?

 8. Beri

  Prolaznost covjeka upucuje na to da svi jednom moramo poloziti svoj racun Bogu za sve sto cinimo.
  U kojoj mjeri spasenje ovisi o nama, a koliko o Bogu?

 9. sinoptik

  skeptik
  Jako mi je žao, sto niste shvatili komentar. Komentar je napisan u najboljoj nakani i nikako nisam htio dirati Vaš ego! Za darwina bez komentara… . Mislim da ste u krivu, ne nikada nisam bio fundamentalist, niti ću ikada biti. Bogu hvala nisam inkvizitor!Tko sam ja, da bi nekome sudio? Ima tko će suditi i živima i mrtvima a On je naš Gospodin Isus Krist, On će suditi i meni, kada bude došlo vrijeme.Pogledajte malo oko sebe, na ovome svijetu ima toliko inkvizitora. Istina ne pale lomače, vjerski možda nisu niti opredeljeni- vjerujte već su primili zasluženu “nagradu!” Ako vjerujete samo u vidljivo, zapitajte se: zašto arheolozi pronalaze stvari i mjesta, koja su zapisana u Bibliji, pogotovo u zadnjim godinama. Možda i na osnovu samo toga, i Vi dođete do zaključka da postoji viša sila, Božanska moć! Sveto Pismo, Stari i Novi Savez je živa Božja Riječ, nadahnuta od Boga. Vjerujete li da je Bog stvorio i nebo i zemlju? Zar to nije viša sila?! I da nema te više sile, danas ni Vi a niti ja ne bi pisali komentare, jer ne bi postojali!!!

 10. mir...

  Za Beri
  Slažem se s Vama, svi mi jednom moramo položiti svoj račun Bogu za sve što činimo, za sve ne oproštene grijehe.
  Za naše spasenje Bog je dao najdragocjenije,svoga Sina, da tko vjeruje u Njega ne bude izgubljen, nego da ima vječan život.Umro je na križu, za naše grijehe, na sebe je preuzeo kaznu, koju smo mi zaslužili.On je već sve napravio za naše spasenje, sada samo o nama ovisi, da to prihvatimo.

 11. kalvini Post Autor

  Zahvaljujemo svima na učešću u komentarima i raspravi!
  Nadamo se kako će neke od dilema biti razriješene u našim budućim tekstovima, ali i predlažmo da pregledate postojeće tekstove i rubrike. Neka od postavljenih pitanja su u njima prezentirana.
  Molimo sve da se usredotoče na objavljenu temu.
  Srdačan pozdrav!

 12. Dane

  Ustrajnošću u vjeri pokazujemo dosljednost i kontinuitet. Mogu se svakoj osobi događati trenuci kada se čini da se vjera gubi (premda je vjera dar Božji i samo o Njemu ovisi). Važno je znati da Bog svakoj osobi se objavljuje u dubini savjest i poziva u svoje Kraljevstvo po milosti koja se očitovala u Kristu. Vjera u Boga koji se objavio kroz Krista je ono što nas opravdava. Prava vjera je ujedno i dosljedna. Koliko god iskušenja bila velika, vjera se testira i potvrđuje kroz ta iskušenja.

Komentari su zatvoreni.