Muslimani odbacuju islam

Muslimanski migranti odbacuju islam, nakon dolaska u Europu, u značajnom broju.

Izvješće donosi World Religion News pozivajući se na izvore i podatke sa terena u: Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Danskoj itd. Zaključak je sljedeći: muslimana, u većem broju, postaju kršćani i obraćaju se Bogu. Krštenja su organizirana – za nekrštene – na više mjesta. Iznosi se primjer iz Hamburga gdje je, u gradskom bazenu, organizirano krštenje.

Poneki dovode u pitanje ta obraćenja sumnjajući da se radi o pokušaju ostvarivanja prava. Za razliku od većine islamskih zemalja, koje potiču segregaciju nemuslimana, u Europi toga nema pa obraćenici nemaju povlastice.

Vjerske vođe i progresivni političari staju u obranu temeljnih prava i podsjećaju kako je poziv na vjeru u Boga upućen svim ljudima. Onima koji su bili u duhovnom robstvu treba omogućiti slobodu u Kristu.U prilog tvrdnji idu i mnogobrojna svjedočanstava bivših muslimana koji su se obratili Bogu. Gotovo svi opisuju teške uvijete u kojima su odrastali te represiju koju su proživljavali. Nakon prelaska na kršćanstvo doživljavaju: duhovno, psihičko, društveno oslobođenje i veliku radost. Posebno su dirljiva svjedočanstva obraćenika iz Iraka, Irana i Afganistana. Mnogi opisuju svoj život kao pakao, a žene svjedoče o nasilju i silovanjima kao sastavnim dijelom života. Obraćenici opisuju islam kao “religiju nasilja i straha”.

Mnogi svjedoče o tome kako su im kršćani, tijekom tragedije, pokazali kršćanstvo kao religiju ljubavi.

Jedan primjer, muslimanskog obraćenika, je Mohammad Eghtedarian koji se obratio na vjeru u Boga te odbacio islam. On je službenik Anglikanske Crkve u Liverpulu. (Svjedočanstvo se može pročitati, na ENG, putem poveznice: Bivši musliman postao kršćanski svećenik .

Islamske države, u većini slučajeva, strogo kažnjavaju vjernike, a one koji odbace represiju – ubijaju! U zemljama kao što je Irak provodi se: sustavno nasilje, progon i masovno ubijanje kršćana. Djeca nisu pošteđena, a žene otimaju, siluju te postaju robinje pohotnih siledžija.