Sabor anglikanskih biskupa

Justin Welby
Nadbiskup Justin Welby sazvao je 37 biskupa, koji predstavljaju 80 milijuna anglikanaca-episkopalaca Svijeta. Sastanak će biti u siječnju 2016. u Canterburyiju, UK.

Razlog okupljanja je razmjena mišljenja i usaglašavanje stajališta o različitim pitanjima: nasilje motivirano religijom, zaštita djece i ranjivih skupina, ekologija i ljudska seksualnost.

Nadbiskup je, između ostalog, poručio: “Mi nemamo anglikanskog Papu. Naš autoritet je raspršen, i utemeljen na ispravnom tumačenju Biblije. U tom svijetlu želim se zajedno okupiti, vođeni Svetim Duhom, i tražimo pravi smjer – usredotočenost na služenje i ljubav prema drugima, te iznad svega naviještaj Radosne vijesti Isusa Krista!”.

Anglikansku-episkopalnu Crkvu, posljednjih godina, potresaju skandali koje su prouzročili gay lobisti s poslanjem promicanja homoseksualizma i zadobivanja sljedbenika u Crkvi. Stvaraju probleme i podjele, a gdje su se afirmirali donijeli su: duhovno izumiranje, raskole, identitetsko razvodnjavanje – vjernici napuštaju zajednice – zbog širenje bezboštva i promicanja perverzije.

Provjereni izvori tvrde da pogansko poslanje u Crkvi promiču: gay aktivisti, ateisti, sektaški sekularisti, revolucionari, tzv. liberali, libertarijanci koji fingiraju toleranciju i religioznost, te nominalno religiozni ljudi u zajednici. Taktika im je ubacivanje u Crkve kako bi širili pogansku propagandu pod izlikom modernog i naprednog. Među njima ima i religioznih “konvertita” koji nakon što se “integriraju” šire “metastaze”, u cilju stvaranja nereda, i raskola Crkve.

U Hrvatskoj djeluje jedna anglikanska (episkopalna) zajednica, bez stalnog svećenika, koja je djelom tog zajedništva, a koja se okuplja u Rimokatoličkoj crkvi u Zagrebu.

Knjiga života